Počet zobrazení stránky

středa 17. října 2012

Příběh opravdového antikomunistického hrdiny.

The story of a real anti-communist hero. 

Historia e një heroi të vërtetë anti-komunist.


"Američan z Kojetína" Rostislav "Ross" Hedvíček se v minulosti na internetu prezentoval (a nechával oslavovat) jako nesmiřitelný bojovník s komunistickým režimem v Československu. 
Jak už víme,nakonec prasklo,že Rostislav Hedvíček byl až do své emigrace v roce 1986 členem SSM, Svazarmu,ROH a byl tedy více než loajální ke komunistickému režimu v ČSSR, který se mu mj.odměnil i nomenklaturní pracovní pozicí bezp.technika (jen pro prověřené soudruhy) v n.p.SELIKO závod Kojetín a možností cestovat opakovaně do SFRJ. 




Rostislav Hedvicek was hired on May 1, 1979, and on October 1, 1979, he started a job of safety and fire technician. He was learning on the job, and continuously improved by self-studying. His work ethics was good. He was a member of ROH (Revolutionary Trade Union) since 1976 and was also a member of SSM (Socialist Youth Union) but held no functions and was not politically active. He was also a driving instructor at Svazarm. His behavior was straight and friendly. 


Jak sami vidíte, opravdový protikomunistický odbojář bez bázně i hany....  :-) 


Ve svém "boji" s československými komunisty pokračoval R.Hedvíček i po své emigraci,během pobytu v utečeneckém lágru Traiskirchen v Rakousku.
Poslyšte tedy story o hrdinských činech, neobyčejné odvaze a smělosti našeho bojovníka. 


Cituji z článku,který extraordinarily courageous fighter Ross Hedvicek publikoval na Blog.sme.sk: 

Z Traiskirchenu jsme jezdili do Vídně k pohovorům na různé ambasády podle toho, kam kdo chtěl emigrovat.
Jezdili jsme i na Mexiko Platz. Tam jsem byl velmi často. Bylo to takové malé náměstí, stromy, cestičky, lavičky, trochu z kopce, jedna strana byla níž, uprostřed kostel a kolem dokola byly krámky se vším možným, majitele krámků byli Turci, Jugoslávci, všechny možné národnosti. Bylo to, asi jako když v Česku po sametovém podvodu začaly vietnamské trhy, kde prodávali laciné džínsy a kdeco všechno. No, a tak jako dřív pořádalo místní ROH nebo místní JZD zájezdy pro zaměstnance na nákupy do Györu, Pešti nebo Drážďan, tak ve velmi podobném stylu pořádaly některé okresní výbory KSČ (a JZD Slušovice) zájezdy na nákupy do Vídně na Mexiko Platz. Jenže to už nebyli obyčejní zaměstnanci, ale pouze kovaní a dobře prověření komunisti - sice trochu přitroublí, ale zato spolehliví v tom, že nezdrhnou. A zachtělo se jim laciných digitálních hodinek z Tchaj-wanu, stereověží Grundig (pro syna či vnuka) a džínsů - tehdy se říkalo rifle - stylu mrkváče. 

A tak různá místní OV KSČ vypravovala vždy pár autobusů do Vídně na nákupy pro dobře prověřené pasažéry - v době, kdy slušní lidé byli moc rádi, že se dostali na dovolenou aspoň do kampu Szantód a Zamardi k Balatonu. (ano,slušní lidé k Balatonu a kolaborant Rostislav Hedvíček každý rok do SFRJ).

Přijeli, nakoupili (zda jim OV KSČ vydávalo i šilinky, mi není známo) a odpoledne zase odjeli modrými autobusy Karosa z ČSAD Uherské Hradiště, ČSAD Gottwaldov a podobně.
Večer jsem to vyprávěl v Traiskirchenu k náramnému pobavení posluchačů a padaly různé návrhy, jak bychom ty komunisty mohli příště tady v Rakousku přivítat. Padlo několik dobře míněných návrhu, že bychom jim mohli dát ke čtení všechny ty Svědectví, Pelikánovy Listy, Česká slova z Mnichova a další emigrantské tiskoviny, které jsme mohli mít z AFCR, ale všichni jsme nakonec dospěli k názoru, že by to byla promrhaná snaha, protože by to ti cestující komunisti stejně všechno vyházeli do odpadu ještě před hranicemi. 

Bez mé přítomnosti pak proběhlo uvítání autobusu našimi albánskými kamarády z řad Flüchtlingů, kteří počkali, až se ti obtloustlí komunisté vykolébali z autobusu (autobusy jim byly česky mluvícími spolupachateli řádně identifikovány) a pak jim autobusy sprejem řádně omalovali hvězdami, srpy a kladivy a řadou vulgárních nápisů v němčině. Tahle vynikající akce na Mexiko Platzu se dokonale povedla jen jednou, protože příští týden už řidiči ČSAD zůstali u autobusu hlídat a měli nachystané láhve s ředidlem a hadry a několik pokusů o umělecké graffiti na jejich vozidlech zlikvidovali zahnáním přičinlivých umělců a očištěním čerstvého spreje hadry namočenými v ředidle. 

Přesto jeden umělec dosáhl pak často vzpomínaného úspěchu - začal svou diverzi sprejováním zadního čela autobusu, řidič to uviděl, vyběhl ven a začal to pucovat tím v ředidle namočeným hadrem. Náš spřátelený diverzant zatím oběhl autobus, doširoka otevřenými dveřmi vběhl dovnitř a tu hvězdu a srp a kladivo nastříkal na přední sklo autobusu zevnitř (ano, prosím!), před řidičem. Dílo zkázy dovršil vyprázdněním plechovky černého spreje na tachometr a ostatní budíky pod volantem a na sedadlo řidiče, které bylo z tehdy velmi módní černé perforované koženky. Předem určení spotters a „pozorovatelé" hlásili, že čeští řidiči autobusu i přes zjevnou nepřízeň osudu nikdy nevolali rakouskou policii a škody místní policii nehlásili.


Komentář R.Hedvíčka v diskuzi pod jeho článkem "o odboji":


Vsechno popiram...

Ja jsem nic nedelal, zadne autobusy jsem nesprejoval. Ja jsem to jen vymyslel, koupil jim ty spreje, ukazal ktere autobusy, a delal zed. Ale nic jsem nesprejoval. Jsem uplne nevinen.
mínus Reagovať | 74 Rosta


ZDROJ: http://blog.sme.sk/diskusie/751288/1/Jak-jsem-byl-ideologickym-diverzantem.html



Ano,takový neohrožený a smělý pašák byl Rostislav Hedvíček během svého pobytu v Rakousku. Zásadně za sebe na "diverze" posílal třeba Albánce či jiné čs. emigranty z Traiskirchenu. 

Bojovník s komunismem Ross Hedvicek sám nikdy do žádné akce nešel, protože "co by tomu řekla Praha,soudruzi,no né? "


Na fotografii: Rostislav Hedvíček osobně.
On the photo: Ross Hedvicek personally





DOPORUČENO KE STUDIU:









viky.cistic@gmail.com


  

19 komentářů:

  1. Tak, a Krystlík dojel na to, že diskuzi nemoderoval(jako Hedvíček).

    OdpovědětVymazat
  2. Re: Anonymní 19.října 2012.
    Bohužel.
    Pan Krystlík bude muset svůj web (blog) dát na nějakou .com doménu, kam nesahá moc neobolševických censorů.

    OdpovědětVymazat
  3. Je svinstvo ze oduvodnene stiznosti na floridskeho psychopata admin blogu proste smetl.

    Mozna ze v tom ma prsty dcera komunistickeho papalase a druzka silence z floridskych bazin.

    OdpovědětVymazat
  4. Je svinstvo ze oduvodnene stiznosti na floridskeho psychopata admin blogu proste smetl.

    Mozna ze v tom ma prsty dcera komunistickeho papalase a druzka silence z floridskych bazin.

    Kazdopadne ta prolhana banda nemela argumenty tak sahla k primitivnim metodam.

    OdpovědětVymazat
  5. http://hedvicek.unas.cz/hedvicek-o-sobe.htm


    - Vratili jsme se z Jugoslavie, promptne byli predvolani na oddeleni pasu a viz...pasy nam byly zabaveny...ze neni v zajmu CSSR abysme nadale jezdili do ciziny...tehdy pred sesti lety, poprve odjizdeli z hranicniho prechodu bez cestovnich pasu, ktere nam byly zabaveny /versus: před emigrací 5x v Jugoslávii/...tzv. "vyjezdni dolozka" se vydavala temer automaticky, na zaklade zajezdu zakoupeneho v cestovni kancelari...byl jsem jeste i clenem Jazzove sekce...Nakonec zbyvalo jen nejak dostat zpatky ty nase zabavene pasy. Rad vypravim historku, ze jsem sve pasy dostal zpatky od neznameho muze na panskych zachodech...Skutecnost byla daleko, daleko, daleko divocejsi a dobrodruznejsi a odmitam sdelovat podrobnosti...Nejste svobodna a civilizovana zeme...tehdy pred sesti lety, poprve odjizdeli z hranicniho prechodu bez cestovnich pasu, ktere nam byly zabaveny.../versus: následně 5x v Jugoslávii/...Za dalsich par hodin jsem uz byl...kde tehdy byla kanadska ambasada...Podal jsem urednikovi svuj ceskoslovensky pas a anglicky mu oznamil, ze chci emigrovat do Kanady i s celou rodinou. Vzal pas, pak chtel i manzelcin, a prstem jel po seznamu jmen, co tam mel na papiru. Pak mi pasy vratil a povida: "Ano, mam vas tady na seznamu. Vime o vas!" (o) (z)



    - Emigrovat jsem dostal narizeno od manzelky..pred emigraci az prilis caste predvolavani k vyslechum, pravidelne zabavovani pasu (celkem 3x) a vyhruzky..."Manzel pujde do basy, ty taky a deti dame do Detskeho domova na prevychovu!"..."Zavru te az zcernas, hajzle!"...Jen asi dvakrat z celkoveho poctu nekolika desitek vyslechu jsem tam byl kvuli necemu, co jsem nekde rekl a "vyjadril nesouhlas se socialistickym zrizenim statu"...soudruzi nikdy nezjistili...ilegalni rozmnozovani tiskovin jako ruzna prohlaseni Charty77...nikdy se jim to nepovedlo nejak cimkoliv dokazat byl muj opakovany pobyt v zahranici "bez povoleni ceskoslovenskych uradu"...delalo mi perverzni radost byt schopen prekrocit hranice bez razitka v pase, obzvlast kdyz oni zase radi mi ten pas zabavovali...kdyz jsem (bez razitka v pase) prejel hranice z Makedonie do Recka...Tehdy mne velice kvuli tomu i vysetrovali, vsechno jsem poprel...Bylo toho zajimaveho daleko vic...Misto toho mne naprosto nesmyslne obvinovali a vysetrovali z kradeni lihu...V mnozstvi celych cisternovych vagonu...s Oldou Koldou...ktery byl ale zaroven predsedou ZV KSC...jsme za ty roky meli nekolik spolecnych akci, nazvatelnych "vedlejsi vydelkova cinnost"...Jedna z nasich akci s Oldou byla likvidace zeleznych prepravnich beden - slo asi o milion kusu...A tak jsme sedeli s manzelkou...u Jaderskeho more..."Co tam asi zase na tebe ty svine vymysli?"...pred nedavnem probehlo druhe zabavovani nasich cestovnich pasu "protoze nebylo v zajmu CSSR abyste nadale cestovali do ciziny"... /versus: bezpečnostní technik s nadprůměrným platem, člen SSM, ROH, instruktor Svazarmu, pravidelné výjezdy do Jugoslávie/ (o) (z)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rostislav Hedvíček v ČSSR nebyl režimem nikdy pronásledován. To by neměl protekční a dobře placené místo bezpečnostního technika v Seliku (tam i brigádničil jako mistr noční směny) ani "vedlejšák" instruktora jízd u Svazarmu.
      Je to prolhaný žvanil, který nakonec emigroval jen proto, aby se vyhnul obžalobě za nedovolené podnikání.

      Vymazat
  6. Velelharova rodina se v YU rozhodne emigrovat, maji strach co si na ne bolsveici opet vymysli.

    (Bylo by logicke se do vlasti nevracet a zustat rovnou venku. Hedvousek to udelal uplne jinak.)

    Takze po rozhodnuti k emigraci se nejdrive vrati do CSSR (ano skutecne tohle Hedvousek napsal), kde jim jsou zabaveny pasy.

    Hedvouskovi to vubec nevadi, zacne rozprodavat majetek, koupi si zajezd do YU, je mu automaticky vydany vyjezdni dolozka.

    Dostane zpet pasy a sedm mesicu po dovolene v YU se tam znova vyda.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den.

    Učinil jsem některé kroky,prozatím občanského charakteru,ohledně xenofobního a šovinisticky zaměřeného blogu Rostislava Hedvíčka http://hedvicek.blog.cz/
    směřující k jeho zablokování či vymazání ze serveru Blog.cz.
    Dále hodlám dohledat i další,obdobné aktivity,R.Hedvíčka na českých a slovenských serverech a postupovat obdobným způsobem.

    V případě,že by mé žádosti nebylo vyhověno,obrátím se na orgány činné v trestním řízení a eventuálně se obrátím na masmédia,aby se případu dostalo patřičné pozornosti a nemohl být některými, řekněme ultrapravicovými kruhy,zameten pod koberec.

    mgr.Lefnar

    mgr.lefnar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nejvíce by asi pomohlo, kdyby se o Hedvíčkovi dozvěděli pravdu tam kde žije a pracuje.

      Co je to za nenávistného člověka, který by chtěl zmasakrovat samotného Boha(na to jsou Američané obzvláště hákliví), jak hromadí zbraně a vychloubá se s nimi na internetu - je tedy potencionální nebezpečí, že by je mohl použít na veřejnosti jako teroristický čin. Ostatně v tomto ohledu už ho vyslýchala před pár lety FBI.
      Co by tomu asi řekl jeho zaměstnavatel, že většinu času(vlastně svůj veškerý čas) tráví na českém internetu, šířením jeho nenávisti.

      Vymazat
    2. Řekl bych,že tohle je dobrý způsob.
      Nenadávat po internetových diskuzích a obrátit se přímo na provozovatele webových stránek.

      Co se týká Hedvíčkova zaměstnavatele,lze jej informovat přímo,ovšem že v anglickém jazyce.

      SCANLON AUTO http://www.scanlonauto.com/

      Informovat sousedy R.Hedvička,nebo lidi z místních komunit by podle mě nemělo valného účinku,neboť Hedvíček žádné přátele mezi Američany ze svého okolí nemá,což platí i o místní české komunitě. Čeští emigranti se mu naopak vyhýbají,čemuž se nelze divit.

      R.Hedvíček tráví celé dny sepisováním hanlivých článků, nebo publikováním převzatých textů na svém blogu anebo webových stránkách. Je osamělý,opuštěný a jedinou aktivitou mimo jeho dům jsou projížďky po místních komunikacích (viz jeho videa na Youtube.com) automobilem, případně návštěvy marketu Walmart,nebo fastfoodu Burger King.

      Samozřejmě bylo by možné informovat místní policii, preventivně,neboť se lze důvodně domnívat,že by Hedvíček v důsledku svých duševních disharmonií mohl se zbraní v ruce provést nějaký neuvážený čin.

      Vymazat
    3. Nemohu souhlasit. Právě informováním místních náboženských organizací a třeba i místního tisku, by se právě občané Port Charlotte s údivem(a možná i hrůzou) dozvěděli, kdo žije v jejich městě. Okamžitě by si o tom celé město začalo povídat a zřejmě pak i Hedvíčka oprávněně nenávidět.

      To je právě to, že ho právě neznají. Když on se projevuje výhradně na českém internetu, nebo když ho navštíví FBI.

      Vymazat
    4. Tak proč do Port Charlotte o Hedvíčkovi již dávno někdo nenapsal? Vždyť ten psychopat je ozbrojen a může udělat malér.

      Vymazat
  8. Vidim,ze jsem kojetinskemu lhari na Floride nasadil brouka do hlavy.

    A to jeste nema ani tuseni,co se chysta.
    Bude hure,na to se muze Hedvicek spolehnout.
    Ну оно и было. Теперь это будет еще хуже.

    http://hedvicek.blog.cz/1210/muz-mnoha-identit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se tomu floridskému vejtahovi ale nic nestalo a asi nikdy ani nestane. Je zcela vysmátý jako čeští bolševici.

      Vymazat
  9. Každý normální člověk by se pane Hedvíčku po provalení takových událostí HANBOU PROPADL DO ZEMĚ !!

    Kopíruji Vám sem tedy některé zprávy s podrobnostmi o Hučínových lumpárnách z posledních let. Ty jsme obdrželi nějak v březnu a v srpnu v emailech a něco je na internetu. Bylo to podle mého podrobného zjišťování faktů napsáno po pravdě, takže to nešlo zpochybnit. Pan Hučín tyto rozsáhlé zprávy o jeho nedávné minulosti NIKDY NEPOPŘEL, žádné dementování, žádná žaloba, žádné trestní oznámení, žádný nesouhlas, žádný telefon a nadávání. Prostě ani slovo...

    > Od: Ross Hedvicek
    > Předmět: Re: omilostnit kolaboranta a podvodníka naivitou a dobrou vírou?
    > Datum: 26.10.2012 23:34:12
    > ------------------------------
    ----------
    > Nazyvat Hucina kolaborantem jen proto, ze znal Zejdu (pred listopadem) a
    > Komorouse (po listopadu) je priznak soucasneho ceskeho silenstvi, pro ktere
    > nemam zadne slusne vyrazy.

    Cele zde:
    http://czech-bohemia.blogspot.com.au/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém je ale v tom, že Hedvíček není normální.

      Vymazat
  10. Velký guru Hedvíček se svými nejvěrnějšími.


    OdpovědětVymazat

V případě,že KOMENTÁŘ obsahuje vulgarity,nebo obscénnosti,může být smazán. Za věcné příspěvky k tématu a diskuzi vám děkuji.