Počet zobrazení stránky

sobota 22. září 2012


Dva životopisy - J.Wolf  a  R.Hedvíček

První je životopis politického vězně a antikomunisty Jiřího Wolfa a je k přečtení zde:

Druhý, níže uvedený je požárního referenta a řídícího technicko-hospodářského pracovníka (THP), soudruha Rostislava Hedvíčka. 

Když pan Wolf byl vězněn v koncentračním táboře Minkovice, tak se soudruh Hedvíček stal leninským kádrem jmenovaným Ministerstvem vnitra ČSSR a jinými zločineckými organizacemi na své nomenklaturní místo s platem převyšujícím plat kapitána StB. Viz zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně, který praví: "§ 7, odst. (1): Ustredni organy, nadrizene organy a organizace ustanovuji k plneni svych povinnosti na useku pozarni ochrany technika pozarni ochrany. Ustredni organy ho ustanovuji po vyjadreni ministerstva vnitra, nadrizene organy po vyjadreni krajskeho narodniho vyboru a organizace po vyjádreni narodniho vyboru, ktery v nich vykonava statni pozarni dozor."

Když pana Wolfa zavírali na samotku, tak soudruh Hedvíček využíval své pozice a slunil se na plážích Jugoslávie, kam jej komunistická strana jako svého věrného syna pravidelně pouštěla.


Jiří Wolf - politický vězeň, oběť komunistického režimu v ČSSR


Když pan Wolf byl bit komunistickými dozorci za nesplnění norem, tak se soudruh Hedvíček vzdělával za účelem ochrany socialistického majetku, přísahal věrnost socialismu: "Slibuji na svou cest a svedomi, ze budu verny Ceskoslovenske socialisticke republice a jejimu socialistickemu spolecenskemu zrizeni, budu chranit zivoty a zdravi obcanu a majetek pred pozary. Sve povinnosti budu vykonavat svedomite, dusledne plnit pokyny a rozkazy nacelniku a velitelu Sboru pozarni ochrany a pri svém jednani budu mit stále na zreteli zajmy socialisticke spolecnosti." A stávaje se kurvou, vstupoval do SSM, ROH a branně politické organizace Svazarm.

To mu ovšem nebrání, aby se prohlašoval za pronásledovanou osobu komunistickým režimem, které znemožnil jak vzdělání, tak normální život.

Záznamy a hodnocení soudruha Hedvíčka jsou uvedeny níže, ať si každý učiní svůj vlastní názor a porovná je se všemi lživými tvrzeními, která o sobě dříve napsal. Řekl bych, že je hanbou nejen pro politického vězně, stýkat se s takovou osobou.



Rostislav Hedvicek - člen SSM, ROH, Svazarmu, nomenklaturní kádr v ČSSR.

---

Marie Sukupová:"Pokud se týká mého vlastního bratra Rostislava HEDVÍČKA, nar. TT. MM. JJJJ tento pochází z dělnické rodiny, kde společně se mnou vyrůstal. V roce 1961 nastoupil povinnou školní docházku , kterou ukončil v roce 1970 v ZŠ v Kojetíně. Poté pokračoval dále ve studiu na SZTŠ v Přerově, kde v roce 1974 maturoval. Po skončení studií vystřídal několik zaměstnání a od roku 1979 až do svého odchodu do ciziny pracoval jako bezpečnostní technik v SELIKU Olomouc, závod Kojetín. V roce 1978 se oženil s Marií roz. Jemelkovou se kterou má dvě nezl. děti a to syna Rostislava a dceru Martinu. Bratr nebyl politicky organizován, byl členem SSM a dosud nebyl soudně trestán. Pokud se týče důvodu odchodu do ciziny mého bratra a jeho manželky a dětí, tak k tomu uvádím, že tento mi opravdu není znám. Zde v ČSSR měli oba dobré pracovní podmínky a pokud je mi známo skoro každý rok cestovali na dovolenou někde do ciziny. Pokud se týče majetku, tak vlastnil osobní automobil s přívěsem, se kterým vycestoval do ciziny. Naše rodina v cizině nemá žádné známé nebo příbuzné a rovněž s cizinou neudržujeme žádné styky. Opravuji, vzpomněla jsem si, že v Kanadě mám sestřenici Martu JAŠKOVOU, která tam asi před pěti lety emigrovala se svou rodinou. Její adresu pobytu v Kanadě však neznám a rovněž si s ní nijak nedopisuji ani s ní neudržuji žádné další styky. Pro potřeby trestního stihání poskytuji pohlednici, kterou jsem od bratra Rostislava obdržela v měsíci červnu 1986 a tuto žádám zpět."


---

Marie JEMELKOVÁ: Po poučení o právu odepřít svědeckou výpověď podle 100 odst.2) tr. řádu svědkyně uvádí, že tohoto práva nevyužívá a svědčit chce. "...pokud již nevycestovali do Kanady tak se v Rakousku zdržují na adrese: Betreuungstelle-Thalham, A-4880 St. Georgen im Attergau. Pokud jsem dotazována, co bylo důvodem odchodu do ciziny mojí dcery a její rodiny, tak opravdu nevím, proč to udělali."


---

Obvodní oddělení VB Kojetín
V Kojetíně dne 9. října 1986
Č.j. VB.- 840/1086
...Jmenovaný měl v místě bydliště chování dobré a ze strany spoluobčanů nebylo k jeho osobě žádných připomínek, taktéž ve svém pracovišti byl hodnocen kladně. Byl členem ZO Svazarm Kojetín a ROH na pracovišti. ...Bydleli společně v rodinném domku rodičů Rostislava Hedvíčka.


---



Krajská správa SNB - odbor vyšetřování StB
VS-ČVS - 262/1986

POSUDEK
Rostislav Hedviček, nar. TT. MM. JJJJ, který byl naším zaměstnancem. Do funkce bezpečnostního technika a požárního technika nastoupil 1. 5. 1979, do kategorie THP byl zařazen po absolvování odborného kurzu na Institutu výchovy BP v Brně od 1. 10. 1979. Postupně se zapracovával do problematiky OBP a PO závodu, poněvadž předtím takovou funkci nezastával. Svěřené úkoly plnil dobře, své znalosti si doplňoval studiem odborné literatury a účastí na školeních a kurzech. Jeho pracovní morálka byla dobrá, během doby zaměstnání nedošlo k žádnému porušení pracovní morálky. Po odborné stránce projevoval snahu k osvojování si dalších teoretických a praktických znalostí. Politicky organizován nebyl. Byl členem ROH od roku 1976, členem SSM. Vykonával funkci instruktora jízd ve Svazarmu-autoškole. Byl veselé, kamarádské povahy, měl přímé jednání. Průměrný měsíční čistý výdělek činil 3 267,- Kčs.

ředitel závodu
Ing. Špatina



ORIGINÁLY VÝŠE UVEDENÝCH PROTOKOLŮ:

http://www.pecina.cz/files/hedvicek1.pdf










viky.cistic@gmail.com

3 komentáře:

  1. Hedvíček musí bejt teda axtra svině s hroší kůží.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší ale je, že Jiří Wolf tohoto prorežimního přizdisráče z Kojetína asi obdivuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiří Wolf asi nebude nic chytrého a také je poznamenán vězením.

      Vymazat

V případě,že KOMENTÁŘ obsahuje vulgarity,nebo obscénnosti,může být smazán. Za věcné příspěvky k tématu a diskuzi vám děkuji.