Počet zobrazení stránky

pondělí 14. listopadu 2016

ROSTISLAV HEDVÍČEK - AGENT STB?

        Почему буквы? Все ясно. 



O praktikách, ke kterým v souvislosti se získáváním spolupracovníků a nakládaním se spisy StB docházelo, se v rozhovorech pro neziskovou organizaci Post Bellum podělili bývalý důstojník Státní bezpečnosti Jaroslav Lamr a bývalý major StB Jaromír Ulč.
„Moje životní krédo a zkušenost je, že každý, kdo je v seznamech agentů Státní bezpečnosti, agent byl a věděl o tom. Neexistuje výjimka, aby o tom nevěděl, že jednal s orgánem StB a že nesouhlasil se spoluprací. Každý kdo podepsal, anebo i nepodepsal, věděl o tom, že spolupracovník byl a že o něj StB projevila zájem, co po něm chtěla a věděl, že jedná s StB. Vylučuji, že by šlo vyrobit falza svazku,“ říká v rozhovoru pro neziskovou organizaci Post Bellum Jaroslav Lamr s tím, že toto stanovisko zastává již dvacet let.
ZDROJ:  http://echo24.cz/a/i8Vsd/kdo-je-v-seznamech-agentem-byl-rika-byvaly-dustojnik-stb 




Svazek StB na jméno ROSTISLAV HEDVÍČEK (nar.30.5.1956).


Screenshot zvětšíte kliknutím zde.



ZDROJ: http://www.svazky.cz/sekce/Databaze_EZO

* * * * * * * * 


Mimochodem, estébák J.Lamr chodí diskutovat na Hedvíčkův blog AGITPROP a je zde zcela zřetelně vítán. Inu, stará láska nerezaví... 


Screenshot zvětšíte kliknutím zde.




ZDROJ: http://hedvicek.blog.cz/1609/jsou-cesi-blazni-a-nebo-komunisti#121022300 

* * * * * * * * * 


Difamační koutek aneb Dichtung und Wahrheit.

(zdroj: http://slepeckahul.pecina.cz/ )  28.9.2011.

S Hedvičkem se věci mají takhle:

Ross Hedvicek, narozený jako Rostislav Hedviček dne 30. května 1956 v Kojetíně, odjel v květnu 1986 spolu s manželkou Marií na dovolenou v Jugoslávii, odkud se nevrátili a emigrovali, nejprve do Kanady a poté do USA; tam na Floridě R. Hedviček dosud žije.

Hedviček je znám jako autor mnoha textů o České republice; ty mají vesměs velmi slušnou literární úroveň, jsou vtipné a nápadité a svou kritičností a nekompromisností vyvolávají v České republice zuřivé reakce. Knižně vydal Hedviček tyto texty v publikaci Jak Paroubek kradl salámy (ISBN: 80-86851-23-0).

Problém nastal, když se ukázalo, že autorova sebestylisace jaksi neodpovídá faktům. Hedviček o sobě tvrdí, že byl od nejútlejšího dětství utlačovaným synem z rodiny místních kulaků, že nesměl studovat a komunisty nenávidí tak, že sní o tom, jak se brouzdá potoky komunistické krve.

To je samo o sobě podivné, protože člověk s takovým kádrovým profilem by o zájezdu do Jugoslávie v 80. letech mohl jen snít. To si Hedviček dobře uvědomoval, proto lhal o svém věku a vytvářel dojem, že žije v zahraničí už od konce šedesátých let.

Jenže se pro veřejnost otevřely archivy Státní bezpečnosti a najevo vyšla celá řada dalších skutečností, které s Hedvičkovým sebeobrazem ani vzdáleně nekorespondovaly.

Předně se ukázalo, že zájezd do Jugoslávie nebyl první, ale zhruba pátý, takže pokud by Hedviček komunistický režim opravdu tolik nenáviděl, není zřejmé, proč s emigrací čekal až na pátý výjezd – nehledě na to, že pět výjezdních doložek a devisových příslibů by osoba s jeho kádrovým profilem nikdy nemohla dostat.

Nedosti však na tom. Hedviček, kterého podle jeho vlastních slov nevzali pro jeho původ ani do Pionýra, byl členem SSM, a v podniku, kde pracoval, zastával funkci bezpečnostního a požárního technika, což rozhodně nebylo místo, které by se svěřovalo nepřátelům režimu. Podobně nevěrohodnou se ukázala i legenda o důvodech, proč Hedviček nesměl vystudovat vysokou školu.

Takto z hedvičkovské legendy opadávaly, šupinu po šupině, jednotlivé lži, a výsledkem byl obraz spíše privilegovaného obyvatele komunistického Československa, který sice mohl režim nenávidět, ale rozhodně mu to nebránilo v pohodlné kolaboraci.
Tedy ukázková srážka Dichtung a Wahrheit

Nevím, zda jsem byl prvním, kdo tyto skutečnosti o Hedvičkovi zjistil: spis pořízený StB po jeho odchodu do emigrace jsem si nechal vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku a jeho obsah jsem si zprvu nechal pro sebe. Do Hedvičkovy kausy jsem vstoupil až poté, co se dokumenty počaly objevovat, s peprnými komentáři, na různých místech na Internetu, a Hedviček ostře napadl disidenta Stanislava Pence za zveřejnění registru svazků na adrese http://www.svazky.cz.

Celý text: 

42 komentářů:

  1. Evidence zájmových osob StB (EZO) - je tam veden skoro každý emigrant.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důstojník StB,soudruh J.Lamr to píše jasně, informace má přímo od zdroje a protože to je Hedvíčkův milec (jinak by měl přístup na web Agitprop jen stěží), nemám sebemenší důvod o jeho slovech pochybovat.

      Spíše bychom se měli ptát, proč se Rostislav "Ross" Hedvíček paktuje s bývalými StBáky, důstojníky komunistické ČSLA, nebo donašeči StB (což je snad ta nejhorší kategorie lidského odpadu z bývalé ČSSR). Stará láska, která nerezaví? Soudruzi z StB na Hedvíčka něco vědí,co my ne a tím ho drží pod krkem a Hedvíček poslušně šoupe nohama? Nebo je Ross tzv. estébácká uloženka a nyní plní (plnil) úkoly, pro něž byl vyslán (emigrace) na Západ? Zní to sice jako teorie přitažená za vlasy, ale tohle už X krát padlo na různých diskuzích po internetu.
      Poslední Hedvíčkova akce tomu ostatně i napovídá...

      Tady si lze počíst o "umělci", jenž blábolí na Hedvíčkově blogu Agitprop od rána do večera a který, mimochodem, také vystupoval jako "kulturní vložka" na Hedvíčkově medailové trachtaci v Kojetíně.
      Případ NOS aneb Jak TRUBADúR zpíval

      Vymazat
    2. Souhlasim ale EZO bez patricneho zaznamu neni dukaz.

      Vymazat
    3. Jarda Lamr pise a mluvi vseobecne o spolupracovnicich StB, tedy o agentech a informatorech, drzitelich konsp. bytu atp. Svazkovou agendu a databazi EZO nijak nerozlisuje.

      Ten druhy, mj. Jaromir Ulc, popisuje, jak min. 14 dni palili dokumenty, aby pry jejich lidi neziskal nekdo jiny. Co by si pak ti "jejich lide" (agenti, donaseci aj.) o StB pomysleli ... Udajne v te spalovne (nerika ovsem ve ktere) hlidali od rana do vecera, aby se vse dokonale znicilo, ale neuvadi, co se tam delo pres noc. Je to podivne.

      Podle mne mohlo byt StB-akum uplne jedno, co si o nich bude kdo po "prevratu" myslet. Vzdyt je to po celou dobu existence StB vubec nezajimalo. Jinak by se k StB prece nedali.

      Dale neverim, ze by vsechny ty (o urcitych lidech) pracne ziskane a peclive poskladane informace jen tak beze vseho znicili. Vzdyt by pak ani nemohli vedet, koho by tehdy vlastne mel ziskat nekdo jiny. Take by ty svoje spolupracovniky nenavratne ztratili. Pouze idiot by totiz jednal tak, jak uvadi s. mj. Ulc. Takze buhvi, co v te spalovne vlastne palili a co si nekde ponechali. Video se zda byt takovym pokusem o dezinformaci.

      Vymazat
  2. Je jasne ze Hedvajz byl stbacka ulozenka a zrejme dodnes pracuje pro nejakou agenturu. Jeho blbost je pritom nejlepsi maskovani.
    Hedvajze v USA dodnes financne podporuji soudruzi at uz z CR nebo spise z Moskvy.
    Jak by nevzdelany Emigrant jako velke pantata, ktery nic neumi a ani neovlada rec prisel k baraku na Floride. Zvlaste kdyz platil nemale skolne potomkum a mel navic tezce nemocnou zenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní 13. listopadu 2016 23:33 (Παραγραφος)
      Ja o s. Hedvickovi poprve slysel nekdy pred 8mi lety, kdyz se me v restauraci nejaky clovek, cechoamerican ptal, zda-li ho znam, byl to jeho nejaky soused, nebo relativni soused.
      Tehdy rikal, ze bydli nekde u Tampa, FL, ze je to troublemaker, chronicky stezovatel, lhar a byv. STBak.
      Netusil jsem, zda-li to byla pravda, ci nikoliv.
      Ale otazka je, proc veterani, kteri vazne slouzili v AFG vlasti a riskovali krk, od takoveho cloveka, neco vubec prijali? (bezohledu na to, co jim nalhal, ci nenalhal.)
      Neocon

      Vymazat
    2. Vše prý bylo dost narychlo, o Hedvíčkovi nikdo nemluvil, sami o něm nic nehledali, byli rádi, že si na ně někdo vzpomněl, že se sejdou ... atd. Taková "hurá-akce".

      Vymazat
    3. Hedvajz byl stbacka ulozenka a zrejme dodnes pracuje pro nejakou agenturu

      Také si myslím, že Hedvíčka dodnes podporují ss. z pražské či moskevské rozvědky. Jak by se jinak nevzdělaný bulík z Hané dopracoval k majetku, když byl jediný živitel rodiny, nic kloudného ani neuměl a musel financovat dětem školy a manželce léčbu.

      Proto si také vybájil, v jeho příp. hlupáka bez vzdělání, znalostí a praxe, různé a značně nepravděpodobné pozice v zaměstnání s nadprůměrným příjmem. Např. u 'Scanlon Auto Group', kde nyní pracuje jeho syn, prý dělal ředitele nebo alespoň jeho zástupce - viz portrét z jeho "velkolepé" pracovny.

      Vymazat
  3. Zaručeně pravý "certifikát" od podvodníka Hedvíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://hedvicek.unas.cz/onwar/certifikat1.jpg
      http://hedvicek.unas.cz/onwar/certifiktat2.jpg

      Vymazat
    2. Hedva si s těma medailema nedá pokoj - viz "Ceska zurnalisticka integrita...". Uražená ješitnost.

      http://tinyurl.com/ju7bek2

      Vymazat
  4. Českou republikou a vůbec vším českým opovrhující Hedvíček opakovaně cestuje do Kojetína. Nejprve aby tamní židovské obci odevzdal ornamentální závěs ze smetiště v Kanadě, naposled pak, aby předal žoldnéřům-Koječákům vlastní vyznamenání s vybastlenými certifikáty. Mezi tím stačil velké pantata ještě radit starostovi své rodné obce. Opravdu velmi podivné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se Hedva chystá dožít v Kojetíně.

      Vymazat
    2. Vzpomínám si, jak Hedvíček předtím o vojácích ČR napsal, že na zahr. misích kradou v us. armádních shopech.

      Vymazat
    3. A pak se rozhodne, magor, že jich několik vyznamená.

      Vymazat
  5. Je odporne jak leze Vaclavek, ktery ma jinak docela rozumne nazory, Hedvajzovi do prdele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Tlapička" Václavek halt nemá všechny hrnky ve skříni.

      Vymazat
    2. Nazyva ho dokonce Rossem. Zrejme chce pres Hedvajze zviditelnit svou knizni tvorbu.
      Ze vojaky hrdiny vyznamenavaji dva svazaci a lampasak CSLA Vaclavkovi nijak nevadi.

      Vymazat
    3. Na jaře se Václavek pragmaticky tulil k ČR projíždějícím americkým vojákům. Svým článkem To koukáte bolševici kdo nám jede po ulici! i amerikanofilstvím asi na Hanáka velmi zapůsobil. Je jen divné, že se neúčastnil Hedvova slavného medailování.

      Vymazat
    4. Ano, z takových "análních alpinistů" se dělá nevolno.

      Vymazat
    5. Miroslav Václavek: "Dva životopisy" - pěkné, Tlapko.

      Vymazat
  6. Cibulka kdysi o Hedvovi tvrdil: "[...] Kontrolu nad naší databází bohužel získali agenti postkomunistických tajných služeb operujících v USA. Jistý Rostislav "Ross" Hedvicek tuto databázi vyčistil od mnoha dosud aktivních agentů postkomunistické civilní a vojenské rozvědky a jak se zdá, po zveřejnění oficiálních seznamů celou databázi vyřadil z provozu. Odmítá komunikovat už dva roky se mnou i se všemi mými přáteli v zahraničí.

    Musím bohužel přiznat, že jsem se stal obětí profesionální zpravodajské hry, kdy největší "bojovník proti komunismu" na světovém internetu získal v kritické situaci moji důvěru a po čase i tuto databázi, aby ji zachránil před postkom. režimem České republiky. [...]


    http://sametovarevoluce2.webnode.cz/stb-a-seznam-lidi/ (1/2)
    http://www.horicko.cz/hovory/cibulka/diskuse.html (2/3 textu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hedvíčka nejspíš dodnes podporuje pražská či moskevská rozvědka. Jak by se jinak nevzdělaný Hanák, jediný živitel rodiny, dopracoval k majetku, když vlastně nic kloudného ani neuměl, k tomu ještě platil dětem školy a manželce léčbu.

      Proto také lhal o svém úspěšném prac. nasazení s nadprůměrným příjmem. Jenže např. fotka z jeho pracovny ve 'Scanlon Auto Group' nesvědčí zrovna o Hedvově pozici ředitele nebo alespoň jeho zástupce.

      Vymazat
    2. Zajímavé, že u velké vody žijící Hedvajz nemá loď. Nejspíš neumí plavat, proto u moře jen vysedává a ve vodě ho není nikde vidět. Znám hodně takových neplavců.

      Vymazat
    3. Více zajímavý a podivný je ale Hedvíčkův strach v Kanadě, aby se jeho složka StB, jejíž obsah tehdy neznal, nedostala do rukou někomu z jeho rodiny. Co tak hrozného či odporného může asi tak velké pantata zatajovat, si lze domyslet.

      Vymazat
  7. "Tlapička" Václavek je dnes k Hedvovi pomalu ťuťuťu a ňuňuňu, ale před pár lety ...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přestože Hedvíček svůj blog moderuje, objevuje se tam jeho (fiktivní) odpůrce Karel Benda. Ty komentáře ale píše velké koječácké pantata sám.

      Vymazat
  8. Tak nám zase zablokovali chuděru Hedvíčka - viz jeho blog.

    Chtel jsem jen svym priznivcum oznamit, ze jsem od vcerejska uz poctvrte zablokovan na Facebooku - tentokrat na 30 dni s vyhledem na zablokovani permanentni. Duvodem je pomsta za mou cinnost publikacni vubec na Internetu, pripadne pomsta za mou vseobecnou existenci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hedvův fb prý zablokovaný není, píše někdo na Blábolu.

      Vymazat
  9. MUDr. Chocholouškovi utekli dva pacienti.

    OdpovědětVymazat
  10. "Narodil jsem se v sirotcinci..." se jmenuje nové Hedvovo vyprávění, kde v závěru (nenápadně!) ukazuje svoje drahé hodinky.
    http://nd02.jxs.cz/613/331/b4e0716e15_104468747_o2.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen nevzdelany buran se takhle chlubi. Hedvicek je typicky vidlak.

      Vymazat
    2. Předtím to byly jen bajky v jeho příbězích, pak i obrázky: Lexus, soukromý bazén, různé zbraně ... Inu vidlák a velké pantata z Hané.

      Vymazat
    3. Může se jednat o levnou kopii odněkud z Asie.

      Vymazat
    4. Zobrazené hodinky vypadají dost kýčovitě a třeba to je asijská kopie drahé švýc. značky. Nelíbí se mi vůbec. Hedvíček totiž nikdy neměl dobrý vkus.

      Vymazat
  11. Vypatlanec Hedvicek neumi lhat. V svem nejnovejsim blogu tvrdi:

    "K odvodu jsem sel normalne v 18 letech, ale protoze jsem chodil na stredni skolu a pak se zaryte a opakovane a neuspesne hlasil na vysokou skolu, tak Vojenska sprava v Prerove mne mela dlouhodobe v supliku "odklad", az si na mne vzpomenuli az temer v 22 letech , ..."

    Kolaborant Hedvicek je rocnik 1976, tudiz by byl na vojne nekdy roku 1978 (to se zase nejak neshoduje s bajkou o sci - fi spisovateli).
    Ale vypatlanec dale pise:

    "Asi to bylo v jine dobe - za mych casu (1976) byl z buzeraku smerem ..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svoje setkání s L. Součkem si Hedva vymyslel.
      http://champignac.blog.cz/1306/uz-tech-lzi-mam-dost

      Vymazat
    2. Takový zvláštní druh humoru, diskuze pod články skoro samé známé věci odjinud.

      Vymazat
  12. JIŘINA KORČÁKOVÁ SI PRÝ VZALA HEDVÍČKA!!!

    Ani se s tím nepochlubil (zřejmě je Korčáková v USA pořád nelegálně).

    Zdroj: http://jdem.cz/dkeys7

    OdpovědětVymazat
  13. 26 Michaela | Pátek v 8:25 | Reagovat

    [24]: Treba tam Ross tam napsal to PF2017 prave proto, aby ukazal, jak mu to vsechno visi pytlika.
    27 Otto | Před 21 minutami | Reagovat

    Tu kresbu někde okopíroval a letopočtu si nevšiml. Hedvajz je přece lajdák.
    28 Otto | Web | Teď | Reagovat

    "Everyone just wants to be liked and accepted. Except for Ross. Ross doesn't give a shit."

    Velké hanacké pantata tedy jako obvykle lže, protože se celou dobu snaží, aby byl milován a uznáván.

    OdpovědětVymazat
  14. Článek o Hedvíčkově spolupráci s čs. rozvědkou.

    OdpovědětVymazat

V případě,že KOMENTÁŘ obsahuje vulgarity,nebo obscénnosti,může být smazán. Za věcné příspěvky k tématu a diskuzi vám děkuji.